Performance- og installationskunstneren Signa Sørensen har gennem de seneste halvandet år arbejdet med Twin Life projektet som kunstnerisk ansvarlig. Hun har således skabt såvel scenografi som koncept og baggrundshistorie og optræder selv som den centrale figur Nika. Hendes værkers særegne kombination af installationskunst og performance, virkelighed og fiktion trækker på hendes mangeartede erfaringer fra vidt forskellige områder.

Med en uddannelse i kunsthistorie ved Københavns Universitet er Signas tilgang til teatret utraditionel, ligesom hendes tilgang til billedkunsten adskiller sig fra den, der præger den nye generation af akademiuddannede kunstnere. Gennem en årrække var Signa Sørensen desuden involveret i forskellige dele af sexbranchen, hvilket resulterede i hendes første større udstillingsprojekt Precious Fallen, som involverede akademikere såvel som sexarbejdere. Som champagnepige og "private dancer" udforskede hun den sensuelle selviscenesættelses potentiale som non verbalt kommunikationsmiddel og undersøgte myten om den faldne kvinde. Signa har desuden kreeret kostumer og været stylist til forskellige drag- og modeshows.

De rum Signa Sørensen inddrager til sine installationer befolkes med performere - og af publikum. Barrieren mellem tilskuer og optrædende er ikke eksisterende. De besøgendes tilstedeværelse i rummet er ligeså virkelig - eller uvirkelig - som det stykke fiktion der udspiller sig. Der er ingen klar grænse mellem scene og tilskuerpladser - virkelighed og fiktion glider sammen. Hendes performere forholder sig til tilskuerne, men de forholder sig til dels på fiktionens præmisser, fortolker publikums tilstedeværelse og reaktioner i overensstemmelse med den fiktive histories egen logik.