NIKA IS DEAD - en fiktiv begravelse og et tværdisciplinært udstillingsprojekt

Nika Zabriskys begravelse består af flere dele og ændrer sig i løbet af udstillings-/spilleperioden. Nika is Dead inddrager installationskunst, lydkunst, performance, dans, videoprojektioner, tekst, foto samt liveopførelser af klassisk sang og ny elektronisk musik.

NIKA IS DEAD er tænkt som et slags moderne rekviem over Nika Zabrisky, og der vil både i musikken, opbygningen og i det visuelle være referencer til den katolske liturgi.

De besøgende vil have mulighed for at opleve Nika is Dead og tage ophold i rummet på mange forskellige måder; de vil kunne tale med de efterladte, læse i Nikas breve og kigge på fotos fra hendes liv. De vil kunne gå omkring i installation i dagtimerne og følge dens udvikling dag for dag eller være publikum til de optrædende om aftenen. Derer mulighed for at drikke et glas vin eller spise et måltid sammen med Nikas tvillingesøster Ana, hendes familie og venner. Ikke en dag eller aften vil være den samme. Skuespillere vil til stadighed opholde sig i rummet og i samspil med de besøgende improvisere videre på den historie der udviklede sig i Twin Life i Vendersgade, gradvist erkende, bearbejde og måske forsone sig med tabet… Eller måske kaste lys over nogle af de mystiske omstændigheder der knytter sig til Nikas bortgang.

Koncept og iscenesættelse: Signa Sørensen